De keuken wordt steeds belangrijker

De keuken wordt steeds belangrijker in het interieur. Het is het centrale onderdeel van de woning, de leefruimte. In het weekend uitgebreid nieuwe recepten uitproberen. Het is naast een functionele ruimte ook een plek voor je hobby en ontspanning. Lekker koken, genieten met vrienden. Even afspannen na je werk. Een ruime leefkeuken/ woonkeuken. Met bar, zitgedeelte aan het kookeiland. Of een wandbank net als in menig restaurant. Televisie en goed geluid erbij. Of doe eens gek, een openhaard. De keuken mag gezien worden. Mooi, design, ruimtelijk, prettig om in te vertoeven.

Mooie materialen & technische snufjes

Doordat de keuken steeds vaker zichtbaar is in het interieur vanuit de leefruimte wordt er steeds vaker voor mooie materialen gekozen. Kasten lopen van vloer tot plafond en van wand tot wand. Een vaste zithoek met (ronde) gestoffeerde wandbank. Apparatuur mag gezien worden omdat het er gewoon mooi uitziet.

Onafhankelijk

Mijn keukenontwerpen zijn niet op basis van het door mij geleverde kastenprogramma. Ik ben namelijk geen keukenleverancier. Ik probeer voor jullie, in lijn met jullie wensen, de meest prettige indeling te realiseren die mogelijk is in jullie woning. Hierdoor kan ik objectief met jullie meedenken. Ik ben niet gebonden aan standaard maatvoering. Ik kijk naar de ruimte en probeer daar een voor jullie zo optimaal en mooi mogelijke indeling voor te stellen.

Visualiseren/ Renderen van jouw idee

Heb je wel een idee wat je ongeveer wil, maar weet je niet hoe dat er dan uit komt te zien? Ik kan je plannen in 3D zetten. Kleuren en materialen van je keuze toevoegen. Maar ook advies geven als je twijfelt over waar je bijvoorbeeld verlichting of apparatuur kunt plaatsen. Hiervan maak ik een fotorealistische rendering waardoor je een idee krijg hoe je nieuwe keuken er uit komt te zien.

“Out of the box” – buiten de bestaande lijntjes denken

Een kleine bouwkundige ingreep kan soms een wereld van verschil uitmaken in de mogelijkheden. De meeste keukenleveranciers denken ” in het hokje”, Ik probeer altijd door het hokje heen denken en voorstellen om, als dit functie heeft en indien bouwkundig mogelijk, een stukje muur weg te halen of bijvoorbeeld een deur te verplaatsen. Dat zijn geen spannende ingrepen, maar kunnen zo veel belevingsplezier geven.

Vergeet de verlichting niet.

Heel belangrijk in de gebruikservaring van de keuken is een goede verlichting. Op je werkvlakken wil je goed licht hebben. Mocht je er nog niet aangedacht hebben laat eens een lichtplan (en audioplan) maken voor je keuken. Daar zal je veel plezier van hebben.