Wat is maatwerkmeubilair?

Voor de inrichting van je woning, kun je losse kasten en meubels inzetten. Je kiest uit een serie van een meubelgigant of gaat voor een exclusieve lijn van een speciaalzaak. Maar je kunt er ook voor kiezen om kasten en meubels onderdeel van je woning te laten worden! Vergelijk het met een keuken. Deze wordt precies ingemeten én op maat gemaakt voor de ruimte in jouw woning. Zo wordt maatwerkmeubilair volledig afgestemd op jouw woning en op maat gemaakt door een interieurbouwer of meubelmaker.

Waarom kies je voor meubels op maat?

Door het meubilair op maat op je woning af te stemmen, wordt het esthetisch één geheel. En dat straalt rust en ruimte uit, wat je direct ervaart als je de ruimte betreedt. Het is fraai, prettig en praktisch tegelijk! En maatwerkmeubilair is echt niet alleen mogelijk voor enkel die inloopkast. Wat dacht je bijvoorbeeld van woonkamerkasten, een TV meubel, een eetbank, de bijkeuken, het wasmeubel of kantoorkasten?

Denk in grote gebaren

Voor het mooiste effect, moet je denken ‘in grote gebaren’. Een element groot maken, centraal stellen of juist storende elementen verstoppen. Door bijvoorbeeld een hoek af te timmeren en zo één rechte wand te creëren. Voor je gevoel maak je de ruimte kleiner, maar dit geeft een strak beeld en daarmee veel meer rust. Bovendien realiseer je zo weer opslagruimte en wees eerlijk: die komen we allemaal toch te kort?! Wil je met me sparren rondom maatwerkmeubilair? Neem even contact met me op!