Het juiste licht voor je interieur

Om optimaal van je interieur te genieten, geef je ook de nodige aandacht aan de verlichting ervan. Wat is de meest optimale indeling en de juiste kleur? Een werkomgeving zoals je kantoor vraagt om helder daglicht tot wel 6500K. Maar in je woonkamer sluit een warmere kleur verlichting (2500K/3000K) beter aan op het gebruik van de ruimte. Bovendien is het hier prettig om verlichting te kunnen dimmen.

Een lichtplan versterkt je interieurplan!

Een lichtplan dat perfect aansluit op je interieurplan maakt de beleving van de ruimte optimaal. Met een uitgekiende indeling zorg je voor de juiste verlichting van de ruimte, en belicht je (letterlijk!) elementen uit je interieur. Zo creëer je een unieke sfeer! Je begrijpt het al: een goed interieurplan kan eigenlijk niet zonder een lichtplan.

Lichtplan woning, rendering 3D in kleur

Vergeet ook het exterieur niet

Wil je de gevel van je woning, je entree, oprit of juist die indrukwekkende bomenrij verlichten? Laat dan een lichtplan voor de buitenzijde van je woning opstellen! De juiste belichting vergroot het gevoel van veiligheid, maar ook van ruimte- en woonbeleving. Als ’s avonds de tuinverlichting is ingeschakeld, ontstaat een bijzondere sfeer en lopen visuele lijnen uit het interieur door in de buitenruimte. Ook andere elementen uit je tuin kun je nét dat extra beetje aandacht geven.

Voorbeelden 3D ontwerp tuinverlichting

Eindresultaat ontwerp buiten/ tuinverlichting

Wat kost een lichtplan?

De kosten van een lichtplan zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zoals de grootte van de woning of ruimte, maar ook van jouw precieze wensen. Omhelst het lichtplan enkel functionele verlichting of maken we ook een plan voor de sierverlichting en buitenverlichting? Maar ook: kan ik het plan volledig op afstand opstellen of vraagt jouw project een bezoek op locatie? Neem even contact met me op en ik geef vrijblijvend een kostenindicatie af!

Een interieurplan in 5 stappen:

1. We maken kennis en je licht je wensen toe

2. Ik maak een bestaande tekening geschikt voor je project (of stel een nieuwe basistekening op)

3. Ik werk een verrassend ‘out of the box’ plan uit

4. Ik presenteer mijn voorstel en we spreken dit door

5. Ik voer eventuele aanpassingen door op basis van jouw wensen